Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

V září proběhne v Praze konference o využití LNG v nákladní dopravě

15.07.2021

#novinka 

Po odeznění koronavirových omezení zahájil GasNet společně s technickou univerzitou VUT v Brně, společností Admas a Technologickou platformou „Energetická bezpečnost ČR“ intenzívní přípravy na uspořádání konference o možnostech většího využití LNG v nákladní dopravě. Jedná se vůbec první konferenci s touto tématikou v České republice.

V září proběhne v Praze konference
  • Jedinečná konference o využití LNG v dopravě a energetice
  • Velká pozornost bude věnována bezpečnosti použití LNG
  • Uslyšíme i praktické zkušenosti s LNG od českých dopravců

Konference se uskuteční 15. září v pražském hotelu Comfort Prague City East a slibuje být velmi důležitým mezníkem pro budoucí výraznější využití LNG jako ekologické i ekonomické alternativy k naftě. Akce je pořádána jako součást řešení projektu Projektování a bezpečné provozování LNG čerpacích stanic, který podporuje i Technologická agentura České republiky.

Program konference se zaměří na praktické záležitosti

„Máme velmi zajímavý program a jsem přesvědčen, že konference bude dalším důležitým krokem ke zrychlení rozvoje LNG u tuzemských dopravců. Věřím, že společnou diskuzí nad tématy konference najdeme nové impulsy pro toto perspektivní a z hlediska emisí klíčové palivo pro nákladní dopravu,“ říká Filip Dostál, manažer rozvoje LNG ve společnosti GasNet.

Program bude z velké části zaměřen na praktické aspekty dalšího rozvoje LNG. Bude představena aktuální nabídka vozů na LNG, dosavadní zkušenosti z testování těchto vozů v podmínkách dopravy v České republice a velký prostor dostanou i bezpečnostní otázky.

„Jsem přesvědčen o tom, že právě praktické příspěvky o bezpečném provozu nákladních aut, o rychlém natankování a třeba i informace o splnění tuzemských bezpečnostních norem posunou rozvoj LNG do další etapy. Na diskuze nad těmito tématy se osobně velmi těším,“ uzavírá Filip Dostál.