Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Již druhý test potvrzuje: LNG je jediná varianta pro budoucnost silniční dopravy

29.03.2022

#novinka 

Praktické testování LNG v běžném provozu nákladní silniční dopravy pokračuje. V srpnu tohoto roku zajistil GasNet v pořadí již druhý test provozu LNG vozu ve společnosti DS Holding a.s. Test s vozem značky VOLVO FH 460 LNG potvrdil vysoká očekávání na úsporu nákladů na palivo, když překonal hranici 28% ve srovnání s náklady na naftu.

LNG je jediná varianta pro budoucnost silniční dopravy
  • GasNet úspěšně pokračuje v testování LNG s českými dopravci
  • Do testování jsme zahrnuli i kamiony VOLVO a výsledky jsou skvělé!
  • S výsledky testování LNG s vozy IVECO, SCANIA a VOLVO jsme seznámili i téměř stovku největších klientů značky IVECO v rámci uvedení nového modelu kamionu S-WAY na český trh

Nejen výhodu finanční úspory, ale také další benefity jako je nižší hlučnost nebo zásadně nižší emise škodlivin do ovzduší, jsme prezentovali také těm největším klientům IVECO v rámci představení nové řady kamionů S-WAY na brněnském autodromu ve čtvrtek 17.10.2019.

Účastníci akce se seznámili s tím, jak funguje LNG z hlediska jednoduchosti tankování, mohli si zblízka prohlédnout LNG kamion IVECO a zároveň shlédli rozhovor s dispečerem DS Holding panem Jaroslavem Tichým, jehož vize je jasná – jedinou variantou pro budoucí ekologický i ekonomický provoz nákladní silniční dopravy je LNG!