Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

První tahač na LNG značky IVECO byl předán dopravci

21.03.2022

#novinka 

Jednatel společnosti Alfa Bravo Ing. Rostislav Soudek popisuje tento historický okamžik jako dalí krok směrem k udržitelnosti pro naši „zelenou“ planetu.

První tahač na LNG značky IVECO byl předán dopravci
  • Domácí trh s nákladními vozy otevírá novou kapitolu v boji se snižováním emisí
  • Prodejce vozů IVECO předal dopravní firmě ALFA Bravo s.r.o. první LNG tahač IVECO Stralis
  • Jednatel společnosti považuje LNG za zralou a praxí prověřenou alternativu k naftě

S rostoucí poptávkou po ekologičtějších službách ze strany svých zákazníků si uvědomuje výhody pokročilé technologie zemního plynu, kterou IVECO nabízí. A jak sám říká, je to již zralá a praxí prověřená alternativa k naftě a poskytuje udržitelné řešení pro dlouhodobé snižování emisí.

Tahač bude nasazen na lince Brémy – Leuven a je součástí projektu, jenž je dalším krokem k jednomu ze čtyř cílů trvale udržitelného rozvoje pivovarnické společnosti AB InBev, kterým je snížení emisí CO2 o 25 % v hodnotovém řetězci. „Od roku 1991 je vizí značky IVECO, že technologie LNG jednou nahradí naftu. V Evropě je vidět na silnicích stále více nákladních vozidel IVECO Stralis poháněných zkapalněným plynem, a o této technologii se v České republice začíná mluvit nahlas," uvedl Jiří Kouba ze společnosti Auto Future s.r.o. Předání v Českých Budějovicích se zúčastnil také zástupce společnosti GasNet, největšího distributora zemního plynu v ČR, která je průkopníkem v oblasti budování infrastruktury LNG plnících stanic, a současně se hlásí ke svému závazku podporovat využívání zkapalněného zemního plynu jako paliva pro nákladní automobily.