Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Test LNG v DS Holding a.s. dopadl výborně

30.03.2022

#novinka 

U jednoho z největších tuzemských dopravců společnosti DS Holding probíhal uplynulý měsíc velmi důležitý test dvou nákladních vozidel (Scania a IVECO) s pohonem na LNG. Oba vozy byly podrobeny měsíčnímu plnému pracovnímu zatížení a v jeho průběhu najely více než 14 000 km a převezly 4400 tun nákladu.

Test LNG v DS Holding a.s. dopadl výborně
  • GasNet technologicky zajistil první srovnávací test
  • LNG v ČR LNG šetří náklady na pohonné hmoty o 23 %
  • LNG vozy SCANIA a IVECO jsou dynamické a pro řidiče pohodlné

Stejné zatížení i trasy absolvoval naftový vůz, se kterým byl výkon LNG vozů následně srovnáván. Na testu se naši kolegové podíleli dodávkou a instalací tankovacího zařízení, vyškolením obsluhy, zajištěním samotného LNG a dozorováním průběhu testu.

A výsledek testu? Velmi dobrý. Dynamika nákladních aut na LNG je dostatečná, řidiči byli s vozy spokojeni a to nejdůležitější, provoz byl v případě tohoto dopravce v nákladech na pohonné hmoty dokonce až o 23 procent úspornější než u nafty.

Na testu se společnost GasNet podílela prostřednictvím týmu specialistů na LNG dodávkou a instalací tankovacího zařízení, vyškolením obsluhy, zajištěním samotného LNG a dozorováním průběhu testu.

"Spolupráce GasNetu a DS Holding při testu jednoznačně ukázala, že LNG je vhodnou alternativou nafty a uspokojí i potřeby těžké regionální nákladní dopravy. Test a jeho výsledky jsou pro nás jedním z důležitých milníků a potvrzují, že jdeme správným směrem. LNG dává smysl nejen po stránce ekologie, ale jde také o významnou finanční úsporu na pohonných hmotách," říká Milan Martinka z našeho LNG týmu.