Přejít k obsahu | Přejít k menu | Přejít k vyhledávání

Na našich stanicích přijímáme nově i palivové karty DKV

04.08.2023

#novinka 
Řidiči LNG kamionů můžou odteď na našich stanicích platit i mezinárodními palivovými kartami DKV. Rozšiřujeme tak možnosti placení na našich samoobslužných LNG stanicích. Kromě karet DKV jde u nás platit i tankovací kartou GasNet, bankovními platebními kartami a palivovou kartou Eurowag.

 

Společnost DKV Mobility, přední evropská platforma pro platby a řešení na cestách, a společnost GasNet, největší český distributor plynu, uzavřely smlouvu o spolupráci. Provozovatelé vozidel s pohonem na zkapalněný zemní plyn (LNG) mohou nově využívat možnosti bezhotovostních plateb kartou DKV u všech LNG stanic GasNetu v Kaplici, Klecanech, Mladé Boleslavi a Nýřanech. Platba kartou bude možná i na nově otevíraných plničkách. Naše stanice se tím připojily k celoevropské akceptační síti DKV Mobility, která nabízí zhruba 20 tisíc stanic s alternativními palivy.

Kromě rozšiřování sítě naší LNG infrastruktury pracujeme i na zlepšování komfortu při obsluze našich plnicích stanic. K tomu patří i možnost využití celé škály platebních metod. Karty Eurowag a DKV znají dobře i provozovatelé dieselových kamionů a používají se v celé Evropě. Je to dobrá zpráva jak pro tuzemské řidiče LNG tahačů, tak i pro ty zahraniční, kteří Českem projíždějí a jsou na karty DKV nebo Eurowag zvyklí,“ říká Filip Dostál z GasNetu.